SMHI hade tydligen alldeles rätt angående vädret – det har blivit sommar igen. Även om högrevsskivorna vi grillade, som Signe skrev om, var väldigt goda, så tänkte jag att det kanske kunde vara bra med ett tillagningstips som visar på hur otroligt enkelt det kan vara att göra grill- eller stekbiffar som är en smaksensation i sig. Hemligheten med det här ”receptet” – om man nu kan kalla det så – är riktigt bra råvaror. Jag stekte biffarna i en stekpanna men det går minst lika bra att grilla. Jag skulle dock inte rekommendera en engångsgrill till det här.
Eftersom de här biffarna är superenkla att göra, kommer hela receptet i bilder (och eftersom jag inte har en grill hemma visar bilderna hur de ser ut tillagade i stekpanna):





Det kan inte ha tagit mer än några minuter att göra smeten och ytterligare några minuter att steka biffarna. Naturligtvis kan man ha annat i biffarna om man vill; riven lök, färska örtkryddor, fetaost eller vad man nu vill. Men om man inte orkar eller inte vill så är de här biffarna sanslöst goda i all sin enkelhet. Men som sagt, det bygger på att man har bra råvaror, framförallt köttet i det här fallet, men jag skulle tro att nymalen svartpeppar och havssalt också spelar viss roll för smaken.
Just nu har vi en hel del nötfärs över på grund av sommarens efterfrågan på specifika detaljer. Så om du vill ha bra kött till antingen enkla, goda biffar eller en hel mängd andra rätter (”köttfärssås, järpar, köttbullar, sikh-kabab, kålpudding, chili con carne, pannbiffar, köfte, kåldolmar, köttfärslimpa, parisare, paprikadolmar, vinbladsdolmar, mustiga grytor, köttsoppor, frikadeller, hamburgerbiffar och keema”, som det står på våra nötfärspaket i butik), är det bara att beställa genom att fylla kontaktformuläret på vår hemsida.
Jag blev nyligen tipsad om ett par bloggare som har testat beställa köttlådor från oss 🙂
Det finns numera en köttlådsida här på bloggen som hänvisar till hemsidan för beställning.