Köttfärsbiffar – enkelt, snabbt och gott

SMHI  hade tydligen alldeles rätt angående vädret – det har blivit sommar igen. Även om högrevsskivorna vi grillade, som Signe skrev om, var väldigt goda, så tänkte jag att det kanske kunde vara bra med ett tillagningstips som visar på hur otroligt enkelt det kan vara att göra grill- eller stekbiffar som är en smaksensation i sig. Hemligheten med det här ”receptet” – om man nu kan kalla det så – är riktigt bra råvaror. Jag stekte biffarna i en stekpanna men det går minst lika bra att grilla. Jag skulle dock inte rekommendera en engångsgrill till det här.

Eftersom de här biffarna är superenkla att göra, kommer hela receptet i bilder (och eftersom jag inte har en grill hemma visar bilderna hur de ser ut tillagade i stekpanna):

Tillbehör
Alla tillbehör som behövs: Nötfärs från Gröna gårdar, havssalt och svartpeppar.
Blanda
Mal svartpeppar. Blanda alla ingredienser i en skål. Rör ihop ordentligt så att salt och peppar fördelar sig jämt.
Forma biffar
Forma till biffar och lägg ner dem i en stekpanna på medellåg temperatur eller på en grill. Jag använde smör till stekningen men det är inte säkert att det behövs. Det är möjligt att fettet i själva färsen räcker gott och väl.
Färdiga biffar
Vänd biffarna efter en liten stund. Jag vände flera gånger för att de skulle få jämt med värme på båda sidorna. Efter några minuter är de färdiga.
Köttfärsbiff med fetaost och sallad
Njut sedan av resultatet. Så här såg det ut för mig. Jag åt biffen med fetaost och lite sallad.

Det kan inte ha tagit mer än några minuter att göra smeten och ytterligare några minuter att steka biffarna. Naturligtvis kan man ha annat i biffarna om man vill; riven lök, färska örtkryddor, fetaost eller vad man nu vill. Men om man inte orkar eller inte vill så är de här biffarna sanslöst goda i all sin enkelhet. Men som sagt, det bygger på att man har bra råvaror, framförallt köttet i det här fallet, men jag skulle tro att nymalen svartpeppar och havssalt också spelar viss roll för smaken.

Just nu har vi en hel del nötfärs över på grund av sommarens efterfrågan på specifika detaljer. Så om du vill ha bra kött till antingen enkla, goda biffar eller en hel mängd andra rätter (”köttfärssås, järpar, köttbullar, sikh-kabab, kålpudding, chili con carne, pannbiffar, köfte, kåldolmar, köttfärslimpa, parisare, paprikadolmar, vinbladsdolmar, mustiga grytor, köttsoppor, frikadeller, hamburgerbiffar och keema”, som det står på våra nötfärspaket i butik), är det bara att beställa genom att fylla kontaktformuläret på vår hemsida.

Jag blev nyligen tipsad om ett par bloggare som har testat beställa köttlådor från oss 🙂

Det finns numera en köttlådsida här på bloggen som hänvisar till hemsidan för beställning.