Bushresan Orust-Skaftö 2016

Filmaren Peter Lundberg följde med Bushresan på Orust/Skaftö den 22 augusti. En resa från de öppna betsemarkerna på Morlanda säteri över vattnet till de igenslyade på Skaftös östsida. Ett 30-tal deltagare bestående av skolkockar, politiker, arkitekter, lantbrukare, företagare , resturantörer och biologer. Tyvärr utlovas inga större intriger, även om samtalen mellan deltagarna gick hett hur vi skulle få fler betande djur i vårt landskap. Här är resultatet, häng med!

Läs också gärna artikeln på Skaftös hemsida, www.skafto.nu.

#bushresa på instagram får sammanfatta dagen, med ett tillägg till frukosten då mobilerna inte hunnit fram.

2016-08-22 07.52.33

Resan började med frukost i det gröna – Med hembakt bröd, gräsupfödd ost från Löpareskogens gårdsmejeri, sallad och tomater från Maries grannes trädgård på Skaftö och förstås några koppar kaffe – 8:00 på västra Orust innebar 1-2 h bilfärd för många av deltagarna.

#bushresan #grönagårdar

A post shared by Peter Ljunggren (@d3media) on

Lagom till morgonens kobesök kom en störtskur.

Sedan en båtfärd till Skaftö och slyn.

Så vackert på #bushresan #dragspel #accordion

A post shared by Sonja Carlberg (@sonjacarlberg) on

#bushresan

A post shared by Peter Ljunggren (@d3media) on

#bushresan

A post shared by Sonja Carlberg (@sonjacarlberg) on

Arrangörerna, jag och Marie Erbéus, lokal fårbonde och landskapsarkitekt på Skaftö. Här ute i slyskogen där det bjöds på kall mjölk, bondkakor, kulning och en gnutta regn.

#bushresan

A post shared by Peter Ljunggren (@d3media) on

Kulning i slyskogen av Moa Brynnel

Avslutsningsvis en lunch bestående av rostbiff från Bjällansås gård, Blåmögelost från Bredsjö och goda ekologiska grönsaker. Brödet är förstås hembakat på ursprungspannmål. Det blir ingen bra bushresa utan att deltagarna också får smaka på det öppna landskapet. 

2016-08-22 11.51.35

Sedan workshoppades det både till och från slyskogen, men det får du läsa mer om här!