Nu har vi ost!

Nu hittar du smakrik gräsuppfödd ost i vår e-handel från Löpareskogens gårdsmejeri. Osten ystas av Per-Inge från gårdens Fleckvieh kor, som förutom att de producerar en fet och fin mjölk också har enbart A2 mjölk, vilket tros vara snällare mot känsliga magar

Att sälja ost är förstås en naturlig utveckling av Gröna gårdar. Vår filosofi gällande de råvaror vi säljer utgår ifrån följande fyra aspekter: Smak, näringsinnehåll, god djurhållning och miljö.

  • Smaken är det som det börjar och slutar med, då vi ju alla vet att det inte spelar någon roll hur nyttig och bra en råvara är om den inte också smakar bra. Dessutom tycker vi att det alltid skall vara njutningsfullt att äta.
  • Näringsinnehållet är råvarans dolda talang, som vi tror påverkar den upplevda smaken mer än man tror. Dessutom känns det rätt att sälja mat vi kan stå för, från molekylnivå till djur. Detta är också en av de starkaste anledningarna till att vi kör på 100 % gräsuppfött, då näringssammansättningen i både kött och mjölk blir annorlunda. Det blir generellt mer omega 3, CLA, e- och d-vitamin i både kött och mjölk.
  • God djurhållning är egentligen en hygienfaktor. Något som bara skall finnas där. Men vi är övertygade om att lugna, glada djur även påverkar den slutliga råvarans smak.
  • Miljön. Vi är helt övertygade om att gräsuppfödda idisslare är en viktig pusselbit i ett hållbart livsmedelsproduktionssystem. Idisslare kan göra kött och mjölk av sådant vi inte kan äta, samtidigt som de skapar och upprätthåller en av världens mest komplexa biotoper.

Så, det är inte utan viss stolthet vi presenterar en ost som uppfyller våra kvalitetskrav. Cheeseburgare någon?

Ps. Här hittar vår ostbox.