Felicia i hagen

För ungefär två veckor sen tog jag en sväng förbi Skälebacken, en av beteshagarna där Bjällansåskor traskar omkring och betar, för att ta en titt på Felicia. Det var Felicias första gång ute på bete. Det tar inte lång tid förrän kalvarna börjar kombinera mjölk med bete.

Felicia var väldigt nyfiken av sig och skuttade gärna fram och ställde sig framför raden av kor för att bättre ta reda på vad vi (jag och Märta) sysslade med, utan att komma för långt ifrån flocken.

Så här såg hon ut.

Felicia, Skälebacken
Felicia, Skälebacken

Vi passade även på att ta några bilder på Märta bland korna till en artikel men rätt som det var vände sig alla kor och traskade i flock bort från hagen, bort mot husen. Deras sätt kommunicera imponerar på mig varje gång, jag förstår inte riktigt hur det går till. De är trots allt utspridda på ett ganska stort område men plötsligt är det som om alla fattar på samma gång vad som ska göras. Senare förstod vi att de kallades på, några av dem skulle få komma till en ny hage, och några nya kor skulle tillkomma.

korna lämnar hagen
korna lämnar hagen