Grillboxen

Numera kan man, om man vill förgylla sin sommar, beställa Gröna gårdars grillbox. Den innehåller skivad rostbiff, flankstek, rostasfilé, grillbitar och nötfärs. Men inte ska man väl tro på hela denna härlighet utan bildbevis? Här kommer därför ett bildrikt inlägg från Gröna gårdars boxutvecklingsverkstad, avdelningen för ”boxtestning”.

Vi bad Jimmy slänga ihop en grillbox för i en ”real life situation” testa vad man kan koka ihop av innehållet i en grillbox.

Först hamnade köttboxen på arbetsbänken.

Grillbox på arbetsbänk

Sedan sattes marinader igång, vi gjorde en del olika. Vi hade vår nästan klassiska yoghurt- och gräddfilsmarinad, en äppeljuicemarinad, en sojamarinad och en som Jimmy tog med sig som fick heta ”Jimmy häxmarinad”. Ingredienserna till den förblev något hemliga men där fanns bl a olja, soja, äpplejuice, lite youghurt och massvis med kryddor. En del av köttet bestämde vi oss för att bara krydda och låta bli att marinera.

Uppdatering: Jag har nu fått reda på vad marinaderna bestod av. Äppelmarinad: Krossad vitlök, äpplejuice, salt och peppar. Sojamarinad: Japansk soja, rökt chili/chili, rapsolja, vitlök, paprika, peppar.

Äppelcidermarinad

Sedan började vi med att skära upp det kött som behövde skäras upp och lägga bitarna i de olika marinaderna eller bara krydda dem.

Flankstek: En specialare som bara finns i grillboxen
Grillbitar, skurna i mindre bitar för spett
Färsbiffar, á la Gröna gårdar: kött, salt & peppar
Rostasfilé i tjocka skivor

Alla bitar som fanns med i boxen testade vi med dels olika marinader, dels med bara kryddor för att se hur väl de fungerade på olika sätt. Grillbitarna, flanksteken och rostasfilén blev hur goda som helst både med och utan marinad. Rostbiffen (som jag av någon anledning missade att fota) blev också bra med bara kryddor, fast ännu lite bättre med marinad. Lövbiff hade vi också i vår testgrillbox men den fick plockas bort från den slutgiltiga grillboxen. Den var liksom för tunn för att bli bra, så fort den slängdes på grillen så formade den sig till en skål – vi lyckades hursomhelst inte få till den så att den blev bra.

Så här såg det till exempel ut när allting var färdigt för att slängas på grillen:

Redo för grillen

Så här kunde det se ut på grillen:

Grillspett på grill

Och så här kunde det se ut efter att köttet grillats:

Flanksteken, min personliga favorit, redo att ätas

När allting hade lugnat sig lite, kunde Märta – grillmeister, ekonom och köttboxansvarig – njuta av en alkoholfri dryck:

Märta öppnar en flaska med hjälp av en sylvass köttkniv – don’t try this at home, kids!

Blir du också sugen på en grillbox? Beställ på vår hemsida.