Om Gröna gårdar

Naturligt gräsuppfödda djur

Gröna gårdar bildades 2001. Vår egen gård, Bjällansås, ligger på Bokenäset utanför Uddevalla. Vi samverkar även med ett tjugotal av de bästa uppfödarna runt om i Västsverige, från Halmstad i söder till Karlstad i norr.

Gemensamt för alla gårdar är att utöver KRAV:s regler även följa Gröna gårdars egna kriterier för uppfödning, varav det främsta är att djuren äter artriktig föda, det vill säga gräs och örter.

Eftersom våra djur växer upp långsamt på naturlig föda hinner köttet utveckla en rik och fyllig smak, samtidigt som det blir välmarmorerat och därför naturligt mört.

För mer information om Gröna gårdar hittar du på vår hemsida.

Bloggen

Syftet med den här bloggen är att försöka minska det avstånd som idag finns mellan livsmedelsproducenten och konsumenten. Det är viktigt att man har möjlighet att veta var maten man äter kommer ifrån och hur den produceras.

Inläggen här kommer att handla om mat, hälsa, miljö, hållbarhet och allt möjligt mellan himmel och jord som rör vår verksamhet. Förhoppningsvis kan vissa inlägg öppna upp för en miljö där diskussioner kan föras.