Vinnare av mässtävlingen på Passion för mat

Tack till alla som var med och tävlade på Passion för mat i Göteborg!

I vår monter hade vi en tävling där man skulle svara på tre frågor om vårt kött och vår uppfödning. Ledtrådar till svaren fanns på väggen i montern.

Här är frågorna igen. (Rätt svar är fetstilt.)


Vilken kategori finns det mest av på ett djur?

1: KOK
x: ÄDEL
2: FÄRS

Kommentar: Ungefär hälften av ett djur blir till färs. Vår färs behöver inget bindmedel för att hålla ihop, det räcker att: Krydda – forma – stek

 

Vilken kategori tillhör fransyskan?
1: KOK
x: UGN
2: FÄRS
Kommentar: Fransyskan är en av våra mest klassiska stekar och tillhör därför kategorin UGN. Recepttips: Att ugnsbaka kött


 

 

 

 

Hur gamla låter vi våra djur minst bli innan de går till slakt?

1: 12 mån
x: 18 mån
2: 24 mån

Kommentar: Vi låter djuren växa i sin egen takt och väntar tills de är helt slaktmogna. Detta tar vanligtvis 24–36 månader, lite beroende på ras och årstid. När djuren växer upp långsamt hinner köttet utveckla en rik och fyllig smak, samtidigt som det blir välmarmorerat och därför naturligt mört.

Läs mer om vår uppfödning här

Stort grattis till vinnarna:

1:a pris Nötbox – mellan (10kg)
Lise-Lotte Jonsson

2:a pris Färsbox – lilla (5 kg)
Charlotte Simonsson

3:e–5:e pris Skärbräda
Ewa Lindstrand
Elin Schön
Therese Johansson

(Vinnarna kommer att bli kontaktade via mejl.)

Trevlig helg!